Vijesti

HEP miting - Kontrolno natjecanje HPS-a

Odlukom Stožera CZ broj natjecatelja je ograničen na 220

Objavljeno: 4. ožujka 2021.

Datum i vrijeme natjecanja:
Subota, 13.3.2021. u 2 dijela
Jutarnji dio: rasplivavanje 08:00, početak 09:00
Popodnevni dio: rasplivavanje 16:00, početak 17:00

Bazen:
Bazenski kompleks Svetice, ulica Divka Budaka 21, Zagreb:
Natjecanje: Zatvoreni olimpijski bazen, 50 metara, 8 pruga, 26°C.
Rasplivavanje: Zatvoreni olimpijski bazen, 50 metara, 10 pruga, 26°C.

Kategorije natjecatelja:
M: 2006. i stariji
Ž: 2007. i starije

Prijave:
Zbog ograničenog broja natjecatelja od 220 plivača (Odluka Stožera CZ) sukladno zadanim epidemiološkim mjerama predprijave plivača i disciplina zaprimamo isključivo putem LENED-a do utorka, 8. ožujka 2021. u 00:00 sati.
Nakon prijave organizator će odrediti finalnu listu natjecatelja koji mogu nastupiti na natjecanju i u najkraćem roku obavijestiti klubove sudionike.
Konačne prijave potrebno je potvrditi najkasnije do srijede 10. ožujka 2021. do 00:00 sati.

Predprijave na LENED-u su otvorene.

HPS izdvojio pola milijuna kuna za pomoć plivačkim klubovima

Sredstva HPS-a pomoći će u pokrivanju troškova organizacije plivačkih prvenstava te rasterećenju klubova od taksi za produljenje registracije u članstvu

Objavljeno: 3. ožujka 2021.
Slika članka
Shutterstock/Poslovni dnevnik

Hrvatski plivački savez (HPS) izdvojio je ukupno više od pola milijuna kuna za pomoć plivačkim klubovima, koji su pogođeni epidemijom virusa COVID-19 i posljedičnim padom prihoda. Odlukom Izvršnog odbora, Savez će izdvojiti 200 tisuća kuna za pomoć u pokrivanju troškova organizacije plivačkih prvenstava koje su ranije u cijelosti snosili sami klubovi. Osim toga, takse za produljenje registracije u članstvu HPS-a snizit će se za 50 posto, što za klubove predstavlja uštedu od oko 300 tisuća kuna.

"Proteklih godinu dana bili su zaista teško razdoblje za hrvatski plivački sport te se Hrvatski plivački savez odlučio još jednom konkretnim mjerama za pomoć podržati klubove. Paradigmu u sportu je potrebno mijenjati, savezi su tu kako bi brinuli o svojim članovima, a posao sportskih dužnosnika je da služe sportu", naglasio je Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

Već tijekom ožujka održat će se prvo natjecanje čija će organizacija biti potpomognuta sredstvima koja je izdvojio Hrvatski plivački savez. U Rijeci će se 20. i 21. ožujka održati tradicionalni plivački miting Victora Primorje u organizaciji Plivačkog kluba Primorje Rijeka.

"Potpora Hrvatskog plivačkog saveza od iznimne je važnosti za klubove u ovom trenutku, kad se suočavamo s velikim izazovima uzrokovanima epidemijom. Veseli me što ćemo uskoro u Rijeci ugostiti najbolje hrvatske plivače, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Svim natjecateljima želim dobrodošlicu na bazene Kantrida i puno dobrih rezultata", rekao je Marko Strahija iz Plivačkog kluba Primorje Rijeka, poznati hrvatski plivački olimpijac.

HPS je tijekom 2020. godine prenamjenom sredstava iz drugih projekata pomogao isplate plaća trenerima u plivačkim klubovima u razdoblju u kojem ovi zbog neodržavanja treninga nisu uspijevali redovito prikupljati članarine iz kojih se financiraju. Također, Savez je kontinuirano vodio dijalog sa svim nadležnim institucijama kako bi prenio poruku o plivanju kao najsigurnijem sportu u vrijeme pandemije te vratio plivače u bazene. Istodobno, HPS pokreće i inicira izgradnju novih natkrivenih bazena te natkrivanje postojećih otvorenih kao ključne infrastrukture za jačanje baze plivačkog sporta i popularizaciju zdravog načina života.

Miting ZPK 2021.

Zbog epidemiološke situacije uvjetovane virusom Covid 19 i, analogno tome, propisanog ograničenog broja sudionika ovog natjecanja, organizator će poslati pozivnice određenom broju klubova i plivača

Objavljeno: 25. veljače 2021.
Slika članka

Termini:
1. dio 6. ožujka 2021. 9:30
2. dio 6. ožujka 2021. 15:30
rasplivavanje sat vremena prije početka

Bazen:
50m zatvoreni bazen "Utrina", Zagreb

Dobne skupine:
kadeti, ml. juniori, juniori, seniori
kategorije su zatvorene, a tri prvoplasirana bit će nagrađeni medaljama

Napomene:
Zbog epidemiološke situacije uvjetovane virusom Covid 19 i, analogno tome, propisanog ograničenog broja sudionika ovog natjecanja, organizator će poslati pozivnice određenom broju klubova i plivača. Prijave će se "zatvoriti" na broju sudionika koje nam odredi bazen Utrina i stožer civilne zaštite.

Pravo nastupa nemaju osobe koje:
• imaju ukućane u izolaciji
• imaju neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, gubitak osjeta

Kontrolno natjecanje HPS-a - rezultati

Napokon, nakon dva mjeseca bez plivačkih natjecanja u Hrvatskoj...

Objavljeno: 19. veljače 2021.
Slika članka

Nove Web stranice

Izvršni odbor Hrvatskog plivačkog saveza je odlučio osvježiti IT sustav.

Objavljeno: 16. veljače 2021.

Jedan od zadataka koji je u tekućem mandatu ispred sebe postavio predsjednik Vladislav Veselica, odnosno Izvršni odbor Hrvatskog plivačkog saveza, je osvježavanje IT sustava.

Ispred vas su osvježene Web stranice koje su tek "vrh sante leda". U sljedećih nekoliko godina planiramo proširiti evidencije u bazama podataka pa posljedično i analize i izvještaje. Također planiramo još jaču integraciju naših članova - i klubova i plivača - u sustav Saveza.

Ispričavamo se ako u ovom prijelaznom periodu bude poteškoća u radu, nastojat ćemo ih pravovremeno uočavati i otklanjati.