Pokreće se Hrvatska plivačka liga

Izvršni odbor HPS-a donio je Odluku o pokretanju Hrvatske plivačke lige za Seniore i za Juniore.

Objavljeno: 19. travnja 2021.

Liga je osnovana s ciljem osiguravanja kontinuiteta natjecanja te vrednovanja licenciranih natjecatelja i klubova članica Hrvatskog plivačkog saveza

Liga za seniore 2021. se dijeli na 1. i 2. ligu posebno u muškoj posebno u ženskoj konkurenciji, koje predstavljaju najviši, 1. i 2. rang, natjecanja u plivanju. Pravo sudjelovanja u ligi ostvaruju registrirani natjecatelji klubova članica Hrvatskog plivačkog saveza, plivačice starosti 14 godina i starije te plivači starosti 15 godina i stariji.

Liga za juniore 2021. je 1. liga posebno u muškoj posebno u ženskoj konkurenciji, i predstavlja najviši, 1. rang, natjecanja u plivanju u juniorskoj konkurenciji. U Ligi za juniore pravo sudjelovanja ostvaruju registrirani natjecatelji klubova članica Hrvatskog plivačkog saveza, plivačice starosti od 10 do 13 godina te plivači starosti od 11 do 14 godina.

Upisi u sportska odjeljenja za šk. god. 2021/2022

Objavljeno: 9. travnja 2021.

IO HPS-a donio je Odluku o kriterijima prema kojima će se rangirati učenici plivači zainteresirani za upis u sportska odjeljenja, za školsku godinu 2021/2022.

U obzir će se uzeti svi rezultati ostvareni od 10.6.2020.g. do datuma kojeg odredi MZO kao rok za zaključivanje rang liste.

Dva su kriterija za rangiranje učenika plivača, redom:

• Od ukupno šest rezultata (grupa) disciplina koji se boduju u Listi uspješnosti plivača (Najsvestraniji plivač) za dobne skupine kadeta i mlađih juniora, pri rangiranju će se uzeti u obzir najbolji rezultati tri (grupe) disciplina i zbrojiti prema HPS bodovima
  • Jedan rezultat s najvećim brojem HPS bodova

Otkaz nastupa na Multinations Swim Meet

Zbog iznimno nepovoljne epidemiološke situacije u Kijevu (UKR)

Objavljeno: 7. travnja 2021.

Zbog iznimno nepovoljne epidemiološke situacije u Kijevu (UKR) otkazuje se sudjelovanje plivača juniorske i mlađejuniorske reprezentacije na natjecanju Multinations Swim Meet koje je bilo planirano za dane 17.-18.4.2021. i 24.-25.4.2021.g.

Odluku je donio IO HPS-a na sjednici održanoj 6.4.2021.

Proljetni prijelazni rok

Prijelazni rok traje od 1. do 20. travnja.

Objavljeno: 7. travnja 2021.

Podsjećamo da je prema Pravilniku o registraciji članova Hrvatskog plivačkog saveza u tijeku prijelazni rok za 2021. godinu, koji traje od 1. do 20. travnja:

Kako bi HPS mogao verificirati prelazak, obavezno je ispuniti sljedeće 3 stavke:

• Licenca za prelazak – verificirana i ispunjena od strane sadašnjeg i budućeg kluba
  • Ispisnica iz sadašnjeg kluba
  • Vidljiva uplata od 500,00 kn na računu HPS-a (za kadete i starije, mlađi kadeti i početnici ne plaćaju)

Zahtjeve za prelazak zajedno s potrebnim dokumentima molimo slati na dzunac@croswim.org zaključno s 20. travnja.

Otkazan Europski masters

Covid ukinuo još jedno europsko natjecanje

Objavljeno: 6. travnja 2021.
Slika članka

Otkazano je Europsko masters prvenstvo koje se trebalo održati u Budimpešti (HUN), od 22. svibnja do 6. lipnja 2021.